Vuoden 2019 parhaat joogamatot testissä

Joogan aloittaminen on helppoa, sillä joogamattoa kummempia varusteita ei tarvita. Matolla on kuitenkin suuri merkitys treenin toimivuudelle, sillä vaativat liikkeet edellyttävät matolta pitävyyttä, jottei energiaa kuluisi asentojen korjailuun.

Kuntoplus-lehden (10.3.2017) vertailussa testattiin kahdeksaa joogamattoa vuonna 2017. Vertailuun valikoituivat mukaan matot merkeiltä Moshi Moshi Mind, Titan, Adidas, Manduka Prolite, Reebok, Abilica ECO, Casall Nano grip ja Liforme.

Testissä huomioitiin maton ulkonäkö, paksuus ja paino, ympäristöystävällisyys, pinnan pitävyys ja tuntu hikoiltaessa sekä yleinen toimivuus. Pisteitä annettiin välillä 1-6. Testin matoilla tehtiin useita liikkeitä aurinkotervehdyksistä loppurentoutukseen.

jooga on hyvä harrastus

Joogamatoissa ei ilmeisesti halvalla saa hyvää, sillä testin top 5:n ulkopuolelle jäivät edullisimmat merkit Moshi Moshi Mind (47 €), Titan (49,95 €) ja Adidas (39,90 €). Eniten pisteitä näistä sai Adidas neljällä pisteellään. Mattoja yhdisti huono pitävyys hikoiltaessa, jolloin energiaa kului asennon korjailuun.

Testin jaetulle kolmossijalle selviytyivät Reebok (77 €) ja Abilica ECO (56,90 €).

Raati antoi kummallekin matolle 4,5 pistettä. Reebokin väri on kaunis taivaansininen, ja matto on testattujen paksuimpia. Tämän ansiosta se on mukavan pehmeä ja miellyttävän tuntuinen, mutta myös painava ja muhkea rullattuna. Matto pitää hyvin, mutta pinta on hieman tahmea. Aluksi vahva muovin haju haihtuu pian. Abilica ECOn etuja oli ympäristöystävällinen materiaali. Maton lila puoli oli luistava, mutta vaalea puoli selvästi pitävämpi. Mattoa on kätevä kantaa mukana, koska se on ohut ja kevyt. Valitettavasti ohuus tuntui käytössä, koska matto oli kova.

paras joogamatto 2018

Vertailun nelossijan jakoivat Manduka Prolite (64 €) ja Liforme (130 €) viidellä pisteellään. Manduka-maton pinta on erittäin pitävä, eikä yhtään tahmainen. Saatavana on useita värivaihtoehtoja. Vain 5 mm paksu matto on yllättävän pehmeä, ja sen saa helposti rullattua tiiviiksi kääröksi. Matto painaa melkein kaksi kiloa, mutta toisaalta pitkälle ja leveälle matolle varmasti mahtuu. Matto on Öko-Tex-sertifioitua materiaalia, ja yritys antaa matolle elinikäisen takuun normaalikäyttöön. Liforme-maton (130 €) vaaleapunainen väri on kaunis, ja mattoa saa myös muunvärisenä. Maton erikoisuus on pinnan kuviot, joiden avulla asanoiden oikeat linjaukset sekä raajojen asennot löytyvät helposti. Materiaali on tukevaa ja pitävää. Matto on suuri (185 x 68 cm) ja testin painavin. Toisaalta suurella matolla saa varastettua itselleen lisää tilaa ahtailla saleilla. Mukana tulee kantopussi.

Testin selväksi voittajaksi nousi Casall Nano grip (80 €). Se sai raadilta 5,5 pistettä kuudesta. Matto on todella pitävä ja luistamaton, ja kaksikerroksisen rakenteen ansiosta hyvin pehmeä ja miellyttävän tuntuinen. Lisäksi materiaalissa oli pieniä reikiä, joiden ansiosta matto piti mainiosti kostuessaankin. Matto on kierrätettävää materiaalia. Pienenä miinuksena oli puuttuva kantopussi tai -hihna.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Vieritä ylös