Manduka

Manduka on yhtä kuin laatu. Yrityksen tuotteet ovat tunnettuja laadukkaista ja kestävän kehityksen mukaisista materiaaleistaan. Jos olet miettimässä, millaisen maton ostaisit ja ekologisuus on sinulle tärkeää, Manduka on sinulle ykkösvaihtoehto. Yrityksen valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva matto ja muitakin tarvikkeita. Toki ne ovat hieman hintavia, mutta ainahan laatu maksaa. Ja kun kerran satsaa kunnon mattoon, se on ikuinen. Halvempia mattoja pitää ostaa useita, mutta Mandukan matolla lennät vaikka kuuhun. No ei nyt ihan, mutta kuitenkin se tunne, minkä saat joogatessa Mandukan matolla, on vähän kuin olisit taivaissa.

Maailman suosituimmat joogamatot​

Joogamatto on ehdottomasti jokaisen joogaajan tärkein väline ja monet miettivätkin, mikä olisi paras joogamatto juuri itselle. Totta kai asanat onnistuvat vaikka lattialla, mutta hyvä joogamatto tekee harjoituksesta helpompaa tukemalla vartaloa pidoissa sekä ehkäisemällä esimerkiksi hiestä johtuvaa liukkautta. Hyvä matto myös pehmentää painetta esimerkiksi polvien alla.

Joogaharrastuksen voi aloittaa helposti melkein millä joogamatolla tahansa, mutta kun harrastaa enemmän joogaa, on luonnollista alkaa etsimään laadukasta mattoa, joka tukee harjoitusta. Hyvä joogamatto helpottaakin joogin työtä pysymällä paikoillaan ilman että tarvitsee pelätä löytävänsä itsensä rähmällään matolta. Hyvässä matossa on hyvä kitka ihoa vasten, jotta esimerkiksi kämmenet eivät luista matolla, vaan ne pysyvät paikallaan. Hyvä joogamatto ei haurastu hikitipoista tai käytöstä, eikä missään nimessä murene, kuten perinteisillä jumppamatoilla on tapana. Huomaat selkeästi eron, kun vaihdat maton ensimmäistä kertaa halvasta jumppamatosta laadukkaaseen joogamattoon.

Hyvään joogamattoon kannattaa ehdottomasti satsata. Ostamalla laadukkaan maton varmistat, että se on valmistettu eettisesti ja ekologisesti ja tiedät saavasi itsellesi toimivan maton vuosiksi eteenpäin. Muistathan pitää joogamatostasi huolta puhdistamalla sen treenin jälkeen kostealla liinalla ja säilyttämällä sitä siistissä paikassa.

Kestävät ja laadukkaat Manduka-joogatuotteet ovat yhä useamman joogin ykkösvalinta ja ne ovatkin maailman suosituimmat joogamatot. Eikä mikään ihme: Manduka-tuotteet ovat laadultaan ja suorituskyvyltään aivan omaa luokkaansa. Ne valmistetaan yksinkertaisista, kestävistä ja luonnollisista materiaaleista ja aina, kun mahdollista, kierrätettävistä materiaaleista kiinnittäen huomiota hienoihin yksityiskohtiin. Ympäristöystävällisyys on tärkeä arvo brändin valistuksessa ja yritykset ratkaisut ovat 100 % läpinäkyviä. Yrityksen joogatarvikkeet ovat pitkäikäisiä ja ne tehdään laadusta tinkimättä pyrkien samalla ekologisiin valintoihin. Mandukan tuotteiden laatu ja suorituskyky onkin vailla vertaa ja ne valmistetaan aina kun se on mahdollista, kierrätettävistä materiaaleista – unohtamatta yksityiskohtia.

Mandukan tuotteet on tehty kaikille joogeille. Tuotteita kehitetään jatkuvasti ja markkinoille tuodaan säännöllisesti kiinnostavia uutuustuotteita. Ensisijaisesti Manduka tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita joogamattoja, mutta myös lisäksi joogapyyhkeitä ja peittoja sekä joogablokkeja, joogavöitä sekä bolstereita. Yogitoes ja eQua-pyyhkeet ovat myös Mandukan brändejä.

ekologisia joogamattoja

Manduka valmistaa myös ekologisia joogamattoja

Mandukan matot ovat suosittuja, sillä ne todella myös toimivat – valmistaja lupaa matoille elinikäisen takuun. Tämän maton ostaja ei todellakaan joudu pettymään, sillä se täyttää kaikki mahdolliset kriteerit: siinä on erinomainen pito, se on ympäristöystävällinen ja se on todella pitkäkestoinen.

Mandukan joogamatossa on kunnolla lattiaan tarttuva pohja, joka ei varmasti liiku mihinkään. Pohja muistuttaakin vähän imukuppia. Päällipuolella kulkee pieniä uria, jotka lisäävät pitoa. Pinta on tiivis, jotta matto ei kerää itseensä hien ja ihon mukana tulevia bakteereita eikä näin ollen ala haista käytössä. Lisäksi se on helppo puhdistaa tunnin jälkeen. Lateksiallergisia ilahduttaa varmasti tieto että Manduka PROlite on täysin lateksiton!

Mandukan joogamatot valmistetaan Saksassa myrkyttömästi OEKO-TEX sertifioitusta PVCstä ja niillä on OEKO-TEX® Non-Toxic Manufacturing-sertifikaatti. Valmistuksessa pidetään tarkasti huoli, että ympäristöystävällisyys toteutuu ja huomioidaan zero waste-filosofia.

Mandukan eKO-sarjan matot ovat luonnollisia joogamattoja, jotka on valmistettu luontoa kunnioittavasti kerätystä puukumista. Manduka käyttää valmistuksessaan aina myrkyttömiä vaahdotusaineita, toisin kuin muut nykyisin saatavilla olevat joogamatot. Tämä tarkoittaa sitä, että joogamaton materiaalien pehmennykseen ei ole käytetty minkäänlaisia myrkyllisiä aineita missään vaiheessa valmistusprosessin aikana. 

Manduka on valinnut käyttöönsä polyesterin ja puuvillan sekoituksen sen sijaan että vahvistamiseen olisi käytetty synteettisiä polyestereitä. Käyttäjien palautteen sekä joogamatoista julkaistujen arvosteluiden perusteella, Mandukan eKO -joogamatot ovat korkealaatuisia joogamattoja, jotka - sen lisäksi että ovat erinomaisia kaikille joogeille - ovat hyväksi myös luonnolle.

Manduka - joogavaatteet

Mandukan joogavaatteet sopivat tyylitietoiselle

Mandukan vaatteissa viihtyy vaikka koko päivän, ne ovat niin mukavat. Materiaali on kosteutta siirtävää ja hengittävää, neljään suuntaan joustavaa kierrätettyä polyesteriä. Manduka käyttää vaatemateriaaleissaan kierrätettyä polyesteriä, orgaanista puuvillaa ja kasvipohjaisia materiaaleja, koska ne ovat ystävällisempiä ympäristölle ja miellyttäviä iholle. Vaatteet ovat myös ultrahengittäviä ja ne kuivuvat nopeasti. Ja mikä parasta, ne myös näyttävät hyviltä.

Tuotevalikoimasta löytyy urheiluliivejä, legginsejä, puseroita, takkeja, svetareita, t-paitoja ja toppeja. Mandukan vaatteet sopivat niin joogaan, pilatekseen, kuntosalille kuin juoksuunkin. Materiaali on kosteutta siirtävää ja hengittävää sekä erittäin joustavaa ja ne tuntuvat päällä todella miellyttävältä.

Millaisia joogatarvikkeita Manduka valmistaa?

Mandukan joogapyyhe sopii täydellisesti joogaan ja pilatekseen joogmaton päälle. Se on erinomainen valinta hikisiin harjoitteisiin kuten Hot Joogaan ja Hot Pilates-tunnille, mutta sopii loistavasti kaikkeen liikuntaan, jossa tarvitset pitoa alustaan. Joogapyyhkeen pohjassa on pienet silikoninystyrät, joiden ansiosta se pysyy hyvin paikoillaan maton päällä. Kosteus aktivoi tartuntapinnan käsien ja jalkojen alla. Joogapyyhe myös suojaa joogamattoa ja se on erittäin imukykyinen sekä helppo pitää puhtaana. Mandukan joogablokki on  korkealaatuinen ja ympäristöystävällinen. Se on valmistettu yli 50-prosentttisesti kierrätetystä EVA-vaahtomuovista. Se on kevyt ja kestävä, erittäin tyylikäs ja käytössä miellyttävä. Blokki antaa tukea jooga-asanoissa juuri silloin kun sitä tarvitaan. Se toimii sekä tasapainoasanoissa, venyttävissä asanoissa että tuetuissa taaksetaivutuksissa. Se tuo tarvittavia lisäsenttejä käsivarsiin, jolloin käsi ei jää ilmaan tyhjän päälle, vaan ulottuukin blokin päälle. Mandukan kantoremmin avulla joogamatto on mahdollista kantaa helposti, hallitusti ja ilman käsiä.  
Maton kiinnittäminen kantoremmiin on helppoa ja hiljaista, sillä siihen ei tarvita tarranauhoja, napsahduksia tai solkia.

Mandukan bolsteri toimii erinomaisesti loppurentoutuksessa polvien alla tuoden lisää rentoutta asanaan. Se sopii myös erinomaisesti selän alle avaamaan rintakehää, ja auttaa keskittymään hengitykseen. Se on myös täydellinen apuväline restoratiiviseen joogaharjoitukseen, yin-joogaan ja syvävenyttelyyn. Se auttaa tukemaan kehoa, jolloin voit rentoutua asanasssa helpommin. 

Mandukan joogavyö parantaa kannatusta ja tekniikkaa asanoissa. Vyön avulla voi saada monesta venytyksestä intensiivisemmän ja se auttaa oikean asennon löytämisessä sekä asennossa pysymisessä. Yliliikkuville vyö tuo asanoihin tarvittavaa tukea. 

Erittäin imukykyinen ja nopeasti kuivuva Mandukan käsipyyhe on loistava tuote kaikille joogeille ja salilla treenaajille, jotka hikoilevat ja haluavat parantaa käsien pitoa matolla. Maton materiaali aktivoituu parhaiten kosteana eli mitä enemmän hikoilee, sitä parempi pito.

Yrityksen historia

Manduka on v. 1997 perustettu joogin Peter Streriosin joogaajille luoma yritys, joka valmistaa korkealaatuisia joogatarvikkeita pitkäikäisyyteen ja samalla ekologisiin valintoihin pyrkien, mutta kuitenkaan laadusta tinkimättä. Mandukan filosofia onkin, että parempi joogamatto voi muuttaa maailmaa.

Arkkitehdista joogiksi siirtynyt Strerios löysi yksinkertaisen, elegantisti suunnitellun mustan joogamaton, joka oli sopiva combo pitäväa otetta sekä kokonaisvaltaista tukea. Matto mullisti hänen joogaharjoittelunsa ja hän halusi jakaa tämän uskomattoman tuotteen myös muille ja näin alkoi Mandukan tarina. Hän lähetti mattoa lahjaksi monille ihailemilleen opettajille, joista tulikin hänen ensimmäisiä asiakkaitaan. Opettajat taas kertoivat matosta oppilailleen ja niinpä tuotteen tietoisuus lisääntyi ja voilá, yritys oli syntynyt. Tällä hetkellä Mandukaa myydään ympäri maailman. Nimi Manduka tulee "sammakko" -asanaa tarkoittavasta sanasta Mandukasana. Tämän asanan Peter koki harjoituksessaan samanaikaisesti leikkisäksi ja syvälliseksi.

Manduka on joogaohjaajan perustama yritys joogaohjaajille ja heidän oppilailleen. Manduka on koko ajan kehittyvä ja markkinoille uusia tuotteita tuova yritys, joka jakaa joogan viisautta ja intohimoa. Manduka on joogasarjalaisten ehdotonta eliittiä. Tuotteet ovat yksinkertaisia mutta tyylikkäitä ja viimeisteltyjä. Lisäksi tuotevalikoima kehittyy koko ajan.

Ympäristöystävällisyys on Mandukalle tärkeä arvo ja yritys suosiikin mahdollisuuksien mukaan tuotteissaan luonnollisia ja kierrätettäviä materiaaleja.

Vieritä ylös