Piikkimatot

Näytetään kaikki 4 tulosta

Piikkimatot rentoutukseen ja hierontaan

Eivät pelkästään fakiirit nuku piikkimatolla – nykypäivänä piikkimatot ovat nousseet suosioonsa niiden upeiden terveyttä edistävien vaikutustensa ansiosta. Piikkimatot ovat ohuita mattoja, jotka on usein päällystetty kankaalla ja niiden päällä on kymmenittäin pyöreitä kovamuovisia, litteitä kiekkoja, jotka ovat täynnä matalia, teräviä piikkejä.

Kuulostaako hurjalta? Piikeillä on kuitenkin useampikin hyödyllinen tehtävä: Matolla maatessa piikit uppoutuvat ihoon ja pääsevät käsiksi näin kehon eripuolilla sijaitseviin acu- ja trigger- pisteisiin. Näitä painelemalla voidaan lievittää erilaisia kiputiloja ja laukaista lihasjännityksiä kehosta samalla tavalla kuin hieronnassa tai akupunktiossa käydessä.

Piikkimattojen on todettu tutkitusti tehoavan myös kroonistuneisiin kiputiloihin esimerkiksi pään, selän, jalkojen ja niska-hartiaseudun alueella sekä auttavan rasitusvammojen hoidossa. Niiden on todettu useiden tutkimusten nojalla auttavan lisäksi lievittämään ahdistusta ja stimuloivan endorfiinien, ns. ilohormonin tuotantoa kehossa, kun sitä käyttää säännöllisesti.

Luonnollisesti piikkimatto siis lievittää kipua luonnollisesti, auttaa rentoutumaan ja nukkumaan syvempää unta. Muita sen hyötyjä on, että se madaltaa verenpainetta ja aktivoi pintaverenkiertoa. Tämä taas auttaa kehoa palautumaan paremmin liikuntasuorituksen jälkeen ja antaa käyttäjälleen lisää energiaa päivän askareisiin.

Piikkimatot ovat siis hyvä valinta hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Sen lisäksi ne ovat verrattain halpoja ja ainakin halvempia kuin lääkärikäynti tai jatkuvasti kipuun syötävät lääkkeet. Ne ovat myös kestäviä, kompakteja säilyttää ja yhtä helppoja kuljettaa mukana kuin joogamattoa. Niitä voi käyttää kotona, salilla tai työhuoneessa ja niiden käyttö on helppo yhdistää omiin rutiineihin. Jo 5 min päivittäin matolla maaten vaikuttaa positiivisesti olotilaan ajan kuluessa.

Vieritä ylös