Joogamatot

Näytetään tulokset 1–120 / 255

Parhaat ja suosituimmat joogamatot

Joogamatto on yksi tärkeimmistä joogaharrastajan välineistä. Mattoa voi käyttää niin joogassa, venyttelyssä kuin kehonpainoharjoittelussakin. Niitä on saatavina eri paksuisina, kokoisina ja eri materiaalista valmistettuina – juuri omiin tarpeisiisi sopivasti. Hyvänä nyrkkisääntönä on valita omaa pituutta noin 15cm pidempi joogamatto, jotta sinulla on tarpeeksi tilaa taiteilla itsesi erilaisiin asanoihin.

Pyöreät joogamatot ovat tulleet viime vuosina uurtamaan uutta uraa perinteisten suorakaiteen muotoisten mattojen rinnalle, ja moni onkin myöhemmin kiitellyt näiden ominaisuuksista. Pyöreä muoto varmistaa sen, että asanoiden tekemiseen on riittävästi tilaa aivan joka suunnalta, minkä takia esimerkiksi jooga-opettajien on helpompi demonstroida liikkeitä näiden mattojen avulla.

Maton paksuuden valintaan vaikuttaa niin oma kunto, mieltymykset kuin joogakokemuskin: Paksumpi joogamatto on miellyttävä ja hellempi nivelille, polville sekä käsille. Paksu matto kuitenkin haastaa enemmän asanoiden rakentamista ja niissä pysymistä. Ohuemmat matot taas tuovat enemmän vakautta liikkeisiin ja niistä on tarjolla enemmän variaatiota. Ne myös painavat vähemmän.

Joogamaton materiaali vaikuttaa paljonkin sen pitoon, tuntumaan, kosteuden kestävyyteen ja yleiseen kestävyyteen. Matoista löytyy niin luonnonkumista ja korkkipuusta ja kierrätetystä materiaalista tai erilaisista myrkyttömistä PVC, polyuretaani ja EVA-vaahtomuovi yhdisteistä valmistettuja mattoja. Toisten pito paranee hikoillessa, kun toiset sopivat paremmin ei niin hikiseen menoon.

Vieritä ylös