Paras joogabolsteri vertailu

Joogabolsteri

Joogabolsteri eli joogatyyny on erinomainen hankinta joogaajalle. Bolsteri on eräänlainen pitkulainen tyyny, joka vie joogasuorituksesi seuraavalle tasolle. Bolsteri tarkoituksena on helpottaa rentoutumista, tukea restoratiivisten asentojen rakentamista, lieventää ylivenytyksiä, tukea suorittaessa eri asanaoita ja auttaa kehoa avautumaan. Se on erinomainen apu venytyksissä ja toisaalta myös rentoutumisvaiheessa. Oikealla tavalla käytettynä bolsteri auttaa sinua saavuttamaan eri jooga-asennot ja asanat kevyemmin ja mukavammin. Bolsterin sisällä voi olla esimerkiksi tattaria tai erilaisia kuitumateriaaleja. Tästä syystä bolsteri on hieman tavallisia tyynyjä jämäkämpi.

Valitessa joogabolsteria sinun tulee kiinnittää huomiota bolsterin viiteen eri ominaisuuteen ja valita niiden perusteella itsellesi sopivin: bolsterin koko, bolsterin muoto, bolsterin paino, bolsterin täytemateriaali ja bolsterin ulkonäkö. Bolsteri on pitkäaikainen hankinta, eli se on sijoitus joogaharrastukseesi.

Tässä artikkelissa vertailemme saatavilla olevia bolstereita ja nimeämme parhaat. Artikkelin lopussa kerromme bolsterin käytöstä joogaharjoittelusi tukena.

Joogabolstereiden vertailu

Paras ekologinen bolsteri: Yogiraj Yoga Bolster -ekologinen tattaribolsteri

Yogiraj joogabolsteri

Mikäli tahdot hankkia ekologisen bolsterin, suosittelemme ruotsalainen Yogiraj-merkin bolsteria. Yogiraj-yhtiö panostaa kaikissa tuotteissaan kestävään kehitykseen. Tässä bolsterissa täytteenä on ekologista, kuivattua tattariakanaa. Tattariakana muotoutuu hyvin, joten tyyny on monikäyttöinen. Plussaa siitä, että täytteen määrää voi säädellä itse: täytettä on mahdollista lisätä tai poistaa mieltymyksen mukaisesti pehmeyttä tai jämäkkyyttä lisäämään. Bolsterin päällys on luomupuuvillaa, ja sen voi irrottaa ja pestä. Tämä bolsteri on suunniteltu tukemaan erityisesti selkää, ja se toimii hyvin apuna esimerkiksi rintakehää avaavissa liikkeissä. Bolsteri on sopivan jämäkkä ja se pitää hyvin muotonsa. Bolsterin paino on 5,5 kg.

Paras matala bolsteri: Manduka Enlight Rectangular Bolster

Manduka enlight joogabolsteri

Mikäli kaipaat perinteistä bolsteria matalampaa versiota, suosittelemme Manduka Enlight Rectangular Bolsteria. Tämä bolsteri on enemmänkin perinteisen tyynyn eli suorakaiteen muotoinen. Matalaa bolsteria voidaan käyttää esimerkiksi kohottamaan lantiota eri liikkeissä. Lisäksi matala bolsteri tukee koko selkää, kun sitä käytetään selän alla selinmakuussa tehtävissä asennoissa. Matalaa bolsteria suositellaan etenkin raskaana oleville joogaajille, sillä se on perinteistä bolsteria kevyempi selälle ja vatsanseudun jännitteille. Tämä Mandukan bolsteri sisältää polyesterikuitua täytteenä ja sen päällyskangas on tehty imukykyisestä ja pehmeän samettisesta mikrokuitupäällyksestä. Tämänkin bolsterin päällinen on konepestävä. Plussaa siitä, että bolsteri on kevyt: se painaa vain 1 kg.

Paras joogabolsteri alle 50 euroa: Nordal Yoga Bolster

Nordal joogabolsteri

Tanskalaisen Nordalin valmistama joogabolsteri on suuri ja perinteisen pitkulainen. Sen sisällä on täytteenä tattaria. Päälliskangas on puuvillaa ja se on konepestävä. Plussaa syötävän söpöistä värivaihtoehdoista! Nordalin tuotteet ovat kestäviä ja laadukkaita, mutta niiden hinta ei kirpaise kukkaroa. Bolsteri on suuri: se on 62 cm pitkä ja painaa 5,1 kg.

Paras jämäkkä joogabolsteri: Casall Yoga Bolster Pillow

Casall joogabolsteri tyyny

Casallin versio joogabolsterista on hieman perinteistä bolsteria kiinteämpi eli se antaa sinulle hieman enemmän tukea. Tuki on hyväksi etenkin selälle eri restoratiivisissa asennoissa ja meditaation aikana. Älä kuitenkaan säikähdä, Casallin bolsteri toimii myös pehmeän bolsterin tarpeisiin muun muassa lepohetkissä. Tämänkin bolsterin päällys on tehty 100 % puuvillasta ja sen voi pestä pesukoneessa. Tämä bolsteri painaa 4,0 kg. Tuotteen jämäkkyys syntyy luonnollisella tavalla täytteistä: bolsterin täytteenä on tattarin kuoria. Suosittelemme valitsemaan tämän jämäkän joogabolsterin, jos kaipaat extratukea joogaharjoituksesi aikana.

Joogabolsterin käyttö

Kuten todettu, joogabolsteria voi käyttää erittäin monipuolisesti joogaharjoitteen aikana. Yleisimmin bolsteria käytetään avaamaan rintakehää selinmakuulla siten, että bolsteri asetetaan selkärangan alle pitkittäissuunnassa. Toisaalta bolsteria käytetään paljon myös helpottamaan eri asanoita, etenkin niitä, joissa lihasten olisi hyvä päästä rentoutumaan. Voit käyttää bolsteria esimerkiksi pään tukena alaspäin katsovassa koirassa, lapsen asennossa tai eteenpäin taivutuksessa. Bolsteri auttaa myös istuma-asennoissa, mikäli lantiosi on kovin jumissa: voit istua osittain bolsterin päälle tai pitää sitä jalkojesi välissä. Lisäksi bolsteria voi käyttää selän, erityisesti alaselän, tukena eri asennoissa: laita bolsteri alaselän alle esimerkiksi silta-asennossa. Bolsteri vie tällöin paineen tunnetta alaselästä. Bolsteri auttaa myös verenkierron optimoinnissa: kokeile savasana-rentoutumisasennossa laittaa bolsteri polvitaipeiden alle ja tunne kuinka verenkierto lähtee paranemaan rentoutumisharjoituksen aikana. Lopuksi muista, että voit käyttää bolsteria juuri niin kuin sinusta parhaaksi tuntuu!

Joogabolsterin valinta

Jos joogaat kotona, on sinulla hyvä olla bolsteri kotona kaapissa valmiina. Jos taas käyt joogatunneilla, on monilla joogasaleilla bolstereita käytössä tunneille. Mikäli kuitenkin haluat kuljettaa bolsteria mukana, valitse bolsteri, jossa on kantokahva. Vaikka pääasiassa bolsterin päälle ei hikoilla, on syytä valita sellainen bolsteri, jonka päällys on pestävissä. Siten bolsteri pysyy puhtaana ja kestää pidempään! Osassa bolstereissa on mahdollisuus säädellä täytteen määrää itse. Tällaisia ovat esimerkiksi Yogirajn bolsterit. Säätömahdollisuus auttaa sinua muokkaamaan bolsteria kehittyessäsi. Kiinnitä siis tähän ominaisuuteen huomiota, jos haluat hankkia vain yhden bolsterin useaksi vuodeksi. Muista, että bolsteri ei ole pakollinen, mutta se auttaa sinua kehittymään joogaajana ja tekee harjoitteiden suorittamisesta miellyttävämpää!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Vieritä ylös